Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ένα γλυκό για τα Χριστούγεννα!


 Έφτασαν οι γιορτές και σκέφτεστε ποιο άλλο γλυκό να φτιάξετε, πέραν των κλασικών χριστουγεννιάτικων; Μια γλυκιά πορτοκαλόπιτα θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τους γευστικούς σας κάλυκες. 
    Ας δούμε τη συνταγή της! 


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

1/2 Κιλό Φύλλο Κρούστας
1 Ποτήρι Νερού Καλαμποκέλαιο
1 Πορτοκάλι μεγάλο, το ξύσμα
1 Ποτήρι ζάχαρη
1 Γιαούρτι  ΦΑΓΕ 250 γρ.
1 Φακελάκι μπέικιν
3 Βανίλιες
5 Αυγά



ΣΙΡΟΠΙ:


1 Ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 Ποτήρια νερό
2 Ποτήρια ζάχαρη
1 Πορτοκάλι μεγάλο, το ξύσμα
2 Βανίλιες
-15' λεπτά βράσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Στεγνώνουμε τα φύλλα - δηλ. τ' αφήνουμε 20' λεπτά εκτός ψυγείου για να ξεραθούν και τα τρίβουμε. (Εγώ τα έσπασα σε κομμάτια, μου φάνηκε καλύτερο). Ρίχνουμε τα σπασμένα φύλλα λίγα-λίγα στο μείγμα κι ανακατεύουμε κάθε φορά, ώστε να μην κολλήσουν και γίνουν σα ζυμαρι. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 175 βαθμούς. Ρίχνουμε το σιρόπι κρύο σε ζεστό γλυκό ή το αντίθετο.
   Για το ταψί τώρα, το κανονικό του φούρνου είναι μεγάλο... Εγώ έβαλα ένα στρόγγυλο που είχα... Εσείς βάλτε όποιο σας ταιριάζει καλύτερα με βάση την ποσότητα του μείγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου