Έφτασαν οι γιορτές και σκέφτεστε ποιο άλλο γλυκό να φτιάξετε, πέραν των κλασικών χριστουγεννιάτικων; Μια γλυκιά πορτοκαλόπιτα θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τους γευστικούς σας κάλυκες.
Ας δούμε τη συνταγή της!
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
1/2 Κιλό Φύλλο Κρούστας
1 Ποτήρι Νερού Καλαμποκέλαιο
1 Πορτοκάλι μεγάλο, το ξύσμα
1 Ποτήρι ζάχαρη
1 Γιαούρτι ΦΑΓΕ 250 γρ.
1 Φακελάκι μπέικιν
3 Βανίλιες
5 Αυγά
ΣΙΡΟΠΙ:
1 Ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 Ποτήρια νερό
2 Ποτήρια ζάχαρη
1 Πορτοκάλι μεγάλο, το ξύσμα
2 Βανίλιες
-15' λεπτά βράσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Στεγνώνουμε τα φύλλα - δηλ. τ' αφήνουμε 20' λεπτά εκτός ψυγείου για να ξεραθούν και τα τρίβουμε. (Εγώ τα έσπασα σε κομμάτια, μου
φάνηκε καλύτερο). Ρίχνουμε τα σπασμένα φύλλα λίγα-λίγα στο μείγμα κι ανακατεύουμε
κάθε φορά, ώστε να μην κολλήσουν και γίνουν σα ζυμαρι. Βουτυρώνουμε το ταψί και
ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 175 βαθμούς. Ρίχνουμε το σιρόπι
κρύο σε ζεστό γλυκό ή το αντίθετο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου